muutus, tulemus, coaching, inspiratsioon

Kuidas coaching mu elu muutis

16.05.2024

Minu esimene kokkupuude coachinguga oli mõned aastad tagasi kui märkasin oma tuttava seinal postitust, et ta vajab oma coachingu õppe raames ühte coacheed, kelle peal harjutada.

Julge uute kogemuste jahtija nagu ma kord juba olen, andsin teada, et minu peal võib vabalt kõiki nippe ja trikke kasutada. Ilma ühegi ootuse, lootuse ja otsese küsimuseta ma kohale tõttasingi.

Kui hakkasime vestlema, et milline see teema, siis võiks olla, millega ma tahaksin tegeleda, siis jõudsin üsna kiiresti coachi abiga oma ettevõtete juhtimiseni.

Olin vahetult enne seda sulgenud oma kolmanda kohviku ja toimetasin kahe asukohaga. Rääkisin oma väljakutsetest toitlustusäris ning miks üldse selle valdkonna olin valinud. Pole see valdkond, millega kiiresti rikkaks saada ega ka kõige lihtsam äri, millesse astuda. Rääkisin oma missioonist pakkuda inimestele tervislikumaid valikuid ja teha see kiiresti ja kvaliteetselt.

Täpsemalt jõudsime teisena avatud kohviku probleemideni: raskused töötajate leidmisel, peamiselt asukohast tulenev vähene külastatavus ja sellest tekkinud rahaprobleemid.

Mäletan hästi, kuidas coach küsis mu käest, mis on need põhjused, miks kohvikuga tegutsemist jätkata. Loetlesin üles, et keskus, kus kohvik asub ja selle töötajad on meiega väga rahul ja saame neile lõunat pakkuda, mul on suurepärased töötajad, kellele meeldib seal töötada, meil on palju püsikliente, kes meid hindavad...

Küsimus, mis muutis kõik

Ja siis küsis ta selle küsimuse, mis muutis kõik – mida sina sellest saad? Eee...ja ma ei osanud mitte ühtegi positiivset aspekti välja tuua. Kasumlikkuseni ei olnud kohvik siiamaani jõudnud, sõitsin kahe kohviku vahet, tassisin teise kohviku laost kaupa, et kuidagigi ots-otsaga kokku tulla, asendasin tihti puuduolevaid töötajaid ning tegelesin kahe ettevõtte probleemide ja administreerimisega. Ehk siis ühtegi põhjust ju kohvikut elus hoida tegelikult ei olnud. Põhjused olid kõik emotsionaalsed ja see oli esimene kord kui seda endale päriselt tunnistasin.

Sulgesin kerge südamega kohviku järgmise kuu jooksul ja ei ole otsust mitte kunagi kahetsenud. See lugu ilmestab hästi seda, et vastused on meie sees alati olemas, hea coach lihtsalt oskab need meie seest üles leida ja nähtavale tuua.

Minu elu muutus poole kergemaks, sest suunasin fookuse ühele ettevõttele, mille tulemused ka seeläbi oluliselt paranesid.

Mul oli nüüd oluliselt rohkem aega tegeleda õpingutega ja käia reisimas. Kuigi see oli vaid üks otsus, siis selle mõju oli minu jaoks tohutu!

Mõnikord piisabki vaid ühest sessioonist ja elumuutev tulemus on juba käes!

See inspireeris ka mind coachiks õppima, sest nägin kui palju saab coachist päriselt abi olla.

Mis on üks asi, mida Sa ise täna ei märka? Küsi endalt ja ehk leiad selle ka ilma coachi abita! Kui ei, siis küsi julgelt abi!